Mar 13, 2016

Handmade Green Onion dumplings

When I saw green onions in the yard, I thought the seeds would grow soon.aya
So I brought a big shovel to take out a few onions.
Since white part of onions is under the ground, I had to dig deeply. But I failed and cut the middle of a green onion.
I decided to use them for today's dinner, or dumplings.にこにこにこにこ 




The ingredients of today's dumplings are green onionsネギ, Chinese cabbage白菜, mushroomきのこ, minced pork, gingerしょうが, and some seasonings such as soy sauce, miso, salt and pepper.

I cooked a lot of vegetables, which makes dumplings not oily and plain. I wrapped 150 dumplings today, but we could eat all of them soon.驚く




But I forgot to take a photo just on the time when I finished frying them... sorry.
I took a photo later, ahaha.あはは・・・





We eat dumplings with handmade sauce, made with Japanese vinegar, soy sauce and sesame oil. ( If only adults, I use spicy oil. )うまうま

Our green onions have a lot of sticky liquid inside them and are very soft even green parts.
We can eat all of them, which is the reason why they are famous.aya
We can use them in all kinds of cooking; to roast, fry, deep-fry, of course we can eat raw sliced them.
They are very delicious.
And sticky stuff was good for dumplings,ういんくういんく


庭の岩津ねぎを見て、早く食べないと董が立つなあと思ったので、それで餃子を作ることにしました。にこにこにこにこ
大きなシャベルを持って来て掘り起こしたら、一回目は失敗。。。あはは・・・
白い部分が土の中に埋もれているのですが、思っていたよりすごく奥までねぎが隠れていたのですね・・・途中で切ってしまいました。汗
いつも旦那が掘ってくれていたので、気付かなかったわあ~
コツを掴んだので、もう次からは失敗しません。ういんく
入れた具材は、ねぎ、白菜、しいたけ、しょうが、豚肉のミンチ、そして醤油、みそ、塩コショウと調味料を少々。
ほとんど下味は付けませんでした。しょうがとねぎを効かせ、素材の味を堪能するために。aya
あれだけのお野菜を入れると、脂っこくなく、あっさり味に仕上がったので、150個包んだのにあっという間に無くなりました。驚く
もう1袋あっても良かったかな~

余りにもお腹が減っていたので、出来上がりの写真を撮り忘れました・・・。
ということで、ほとんど食べ終わりの時にパシャっと一枚・・・。カリッと焼けていたのになあ。ほろり

今回、岩津ねぎを餃子に使ってみて、本当に正解でした。小躍り
他のねぎと違って、青い部分も白い部分もひっくるめて全部柔らかく、何より中の白いとろみがとても多い。それがぜんぶの具材をまとめつつ、柔らかい中身の餃子が出来ました。にこ
もっと良い表現が出来たらいいのですが、何となく意味は伝わったかなあ~キラハート

寒ければ寒いほど、そのトロッとしたルチンの部分が多くなるので、うちの南向きの庭でも、今年の冬はすっごく寒かったということですね。
早く春が来て欲しい~~でも、この花粉症の時期はさっさと終わって欲しいです。キラハートキラハート

No comments:

Post a Comment