I have Yakiniku sauce I want to recommend you !!
Not fatty, oily, and very delicious.
I can use it anytime without worrying about garlic and tomorrow's smell of a mouth, so I often use to cook packed lunch for my kids.
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Ingredients
《A》
Grained Apple, 200g
Grained Ginger, 1 piece
Grained
Onion, Big 1 piece
《B》
Soy sauce, 200cc
Sake, 50cc
Japanese vinegar, 50cc
Sugar, 2 tablespoon
Korean spicy bean paste named Tobanjan, 1/2 teaspoon (if you like.)
How to cook
1. Boil the seasonings 《B》 and soon leave it from the heat.
2. Add 《A》 into 《B》…Grained them very finely.
3. If you like spicy, you can add Korean spicy bean paste or something hot.
If you follow this recipe, you can get this amount of sauce, about 600cc.
When you put it into a refrigerator, you can enjoy it for 1 month at least, maybe longer.
I often use it when I fry something, so it goes away soon.
I'm not good at garlic, so I don't use it this time, but if you like it, you can put grained garlic, too.
Please try this taste at home.
是非、お薦めしたい、お手製焼き肉のたれがあります。
お弁当用に何かを炒める時とか、翌日に学校や仕事がある時に、にんにくが使われていないか気にしたことはありませんか?
私はコッテリした市販の焼き肉のたれではそんなに食べれなくて、いつもポン酢で焼き肉を食べていましたが、ポン酢にも飽きてしまったし、何か他の味で食べたいなと考えていた時に、この味に出会いました。
りんごがたっぷり入っているので、お肉も柔らか!
下の分量で作ると、大体600CCが出来上がり、冷蔵庫で長期保存が可能です。
というか、我が家では10日以内に無くなっていまいます。
是非、試してみて下さい。
分量
《A》
りんごを擦った物 200g
しょうがを擦った物 1かけ
たまねぎを擦った物 大1個
《B》
しょうゆ 200cc
酒 50cc
酢 50cc
砂糖 大2
好みで 豆板醤 小1/2
作り方
1. 《B》を火にかけて、沸騰させアルコールを飛ばし、火から降ろす。
2. 《A》を《B》の中に入れる。
野菜と果物を擦る時は、なるべく細かくした方が果汁が沢山出るので美味しいです。
当然、コクが欲しい人は、擦ったにんにくを入れても美味しいと思います。
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