Dec 7, 2016

The homemade ramen with my boiled egg~~~♪



Today, I cooked sio ramen with vegetables and chicken legs at home.にこにこにこにこ







I took the soup stock from water and chicken legs, removed the meats and then cooked them with soy sauce, a little sugar and sake in another pot.good
I added 400ml water to the stock and a cube of chicken bouillon.I put in and stewed a lot of Chinese cabbage, carrot, shiitake mushroom and green onion in the soup,
I cooked ramen because I wanted to try how to boil eggs that my friends taught me on Facebook.
and then add salt and pepper to my favorite.むふむふ
にこにこ

I cooked 2 kinds of boiled eggs, ones with liquid yolks and completely boiled ones.
I peeled the liquid ones a little hardly, but fully ones are perfect!フラドキドキ
When I talked I could do it perfectly to my kids, they gave me a lot of claps!カナヘイうさぎ
Thank you very much for teaching me.カナヘイハート

fully boiled eggs I made~

liquid ones~
My kids were really like it very much.


Well, I also went to 100 yen shop to get a convenient good to prick the bottom of an egg, which makes us to boil an egg with ease.
I bought another good to make a liquid boiled egg by microwave oven.
I will try them near future, I'm sure.aya
Thank you very much too.カナヘイハート

A yellow cubic one is to prick an egg.
A big one is to cook a liquid yolk egg.
And egg timer.


And this is today's ramen...ラーメン




今日は家の冷蔵庫にある物を使って、あっさり塩ラーメンを作りました。にこにこにこにこ

鶏の手羽先でダシを取り、身をほぐして醤油と味醂で味を付けました。
取ったダシに水を追加、その分チキンブイヨン1つ入れました。good
沢山野菜を食べさせようと、白菜、人参、シイタケ、ネギを沢山投入、塩コショウで味を調えました。むふむふ

ずっと肌荒れのゆで卵しか出来なかったけれど、Facebookで作り方のアドバイスを貰って、
それを試してみました。にこにこ

ラーメン用に半熟卵と、教えて貰った作り方を忠実に守った完熟卵の両方を作りました。
半熟はちょっと剥きにくかったけれど、完熟は完璧~~フラドキドキ
こんなきれいなゆで卵を作れるようになったことを、子ども達に早速報告。
で、拍手して貰いました。カナヘイうさぎ
教えてくれて、有難う♪カナヘイハート

で、100均にも行き、これまた教えて貰ったお尻に小さな穴を開けるグッズを買って来ました。
そのほか、半熟卵が電子レンジで出来るグッズもついでに。
これはまた近いうちに試してみま~す。aya
これまた、教えてくれて有難う♪カナヘイハート

で、作れたラーメンです。ラーメン

No comments:

Post a Comment